Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2018 03:13 - Проект BLUEBIRD: как ЦРУ планира да контролира мислите на хората
Автор: rozzata Категория: Други   
Прочетен: 540 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 22.02.2018 03:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

През 1950 г. в седалището на ЦРУ е одобрен строго секретен проект, наречен " BLUEBIRD ". Тази дума се превежда като "Sinesheika" или "Blue Bird". Такъв невинен прякор получи един от най-коварните проекти на най-тайната организация на Съединените щати. Същността на това е да се създаде технология, която да контролира човешкия ум.

Програма за кодиране

През 1949 г., под ръководството на Шефилд  Едуардс  , вече са проведени редица експерименти в тази посока. В новосъздадената служба за сигурност те разработиха методи за провеждане на разпити, които биха могли да се прилагат за онези, които желаят да се присъединят към ЦРУ в армията. Група от психиатри, полиграфски експерти  и специалисти от контраразузнаването работеха по темите  .

Експерти изпробваха кандидатите 100 пъти, преследвайки конкретна цел - да развият такава схема на контрол над съзнанието, в която индивидът не се колебае да изпълни някаква заповед. По този начин се предполагаше, че той създава идеални самоубийствени бомбардировачи.

Техниката беше изключително твърда. Първо, експерименталът лиши най-важните неща: сън, храна, мир, топлина. Това беше направено, за да се потисне напълно волята му. След това пациентът получава доза от лекарства и е хипнотизиран. В крайна сметка кодирането бе извършено за определени действия.

 

Оставяйки състоянието на транс, участникът в експеримента не си спомни нищо и в крайна сметка започна да се възстановява. Когато състоянието му се стабилизира, дойде вторият етап от психологическото влияние. По всяко време операторът нарича кодовата дума, която "задейства" определена задача в мозъка на субекта. При командата субектът трябваше да предприеме някакви действия. Ако експериментът не се получи, изпълнението започна от самото начало.

Находки и изобретения

ЦРУ започва да експериментира с корейски военнопленници. През лятото на 1950 г. те започнали да инжектират амитал,  пикротоксин  и други мощни вещества. Потискайте волята и изтрийте паметта, опитана както с медикаменти, така и с хипноза, но всички експерименти не успяха.

 

В края на същата година Морс Алън предлага да създаде суперполиграф, който дори и най-опитният и обучен човек не може да заблуди. Устройството беше планирано да бъде направено не само свръхчувствително, но и много компактно. Супер-полиграфът трябваше да се намира някъде в чекмеджето на бюрото или задната част на стола и автоматично да се включи, когато е в контакт с лицето.

За да създаде такова технологично чудо, Алън не успя, но благодарение на усилията му се появи устройство, наречено Electroson . Влиянието върху участниците в експеримента е било направено с помощта на  електрически шок , който трябваше да предизвика променено състояние на съзнанието.

Изобретението одобри това ръководство, но експериментаторите бяха инструктирани да не провеждат експерименти с персонала на ЦРУ. Електрошокът  може да причини амнезия и да доведе до profnneprigodnosti ценния персонал. В резултат на това суперполимерът се използва по време на мъчения. Силен шок с тока причини непоносима болка. След това хората загубиха волята си да се съпротивляват и разпознават всичко в каквото може.

  Алтернативни опции

Изобретателите стигат до извода, че с помощта на супер-полиграф човекът може да бъде приведен в състояние на животното. Но немисленото говедо не може да бъде контролирано, поради което устройството не е подходящо за целите на проекта " BLUEBIRD ". Морс Алън пише в меморандум към ръководството, че е необходимо да се търсят други начини.

През 1952 г. експериментите преминават в различна посока. Тъй като стимулите започнаха да използват измененията на налягането и температурата, ултразвук, различен по амплитуда и честота на вибрации, ярка светлина и др.

BLUEBIRD " получи продължение в проектите " MK- ULTRA " и " Artishok ". Първият беше да се създаде един съвършено управляван шпионин, а вторият беше безпроблемният серум на истината. Това, което приключи експериментите, вече не е възможно да се установи. Човек може само да се надява, че ЦРУ все още не е измислила метод на пълен контрол върху човешкото съзнание.

https://suharewa.ru/proekt-bluebird-kak-cru-planirovali-kontrolirovat-mysli-lyudej/

BLUEBIRD " получи продължение в проектите " MK- ULTRA " и " Artishok ". Първият беше да се създаде един съвършено управляван шпионин, а вторият беше безпроблемният серум на истината. Това, което приключи експериментите, вече не е възможно да се установи. Човек може само да се надява, че ЦРУ все още не е измислила метод на пълен контрол върху човешкото съзнание.



Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rozzata
Категория: Други
Прочетен: 497590
Постинги: 249
Коментари: 319
Гласове: 2907
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930